over mij

Hey! Ik ben Aukje (1988) en ik vind het leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn online visitekaartje. Ik ben gastvrouw, vinoloog, sommelier, wijn- en eetfanaat, online redacteur, enthousiasteling, horecatijger, amateur-wielrenster, lachebek én lekkerbek. Ik werk al sinds ik me kan herinneren in de horeca en heb passie voor eerlijk, puur eten en goede wijnen. 

Met de Franse slag
In het dagelijks leven werk ik bij het leukste Franse wijncafé van Amsterdam: Café De Klepel. Ik deed ervaring op bij onder andere De Librije (drie sterren, Zwolle), restaurant 212 (twee Michelinsterren, Amsterdam) en werkte ook een poos bij mijn nog altijd favoriete restaurant in Amsterdam; Hotel De Goudfazant (wat dus geen hotel is maar wel een restaurant). Daarnaast ben ik in overleg beschikbaar als gastvrouw-sommelier aan huis, voor wijnproeverijen, wijnlessen (ik geef mijn eigen wijncursus!), borrels en workshops bij jou thuis of op kantoor. Ik kan je ook helpen met het opruimen, herorganiseren en inventariseren van je wijnkelder of wijnopslag. 

Een beetje meer over mij
Wanneer ik niet aan het werk ben, zit ik op mijn racefiets of schrijf ik: voor mijn eigen platform of in opdracht. Ik heb een WSET3 Advanced sommeliersdiploma op zak en ben bovendien Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4).